Stress en burnout behandeling bij therapie Vlaardingen

Burnout is het eindstadium van een proces en geen ziekte, het ontstaat bij gezonde mensen die meestal goed gefunctioneerd hebben. – Arbo Advies

Als je rust, rust je niet

Je hebt een burnout. Je lichaam laat je overduidelijk weten: zo kan het niet langer. Maar weet je, het kon al een hele tijd zo niet langer. Je hebt jezelf overladen. Niet een dagje of een weekje, maar structureel misschien wel jaren lang.

En je kon het ook dragen, dacht je. Natuurlijk was je wel eens moe, en natuurlijk had je ook zo wel je dipjes. Maar komaan, kiezen op elkaar en van hard werken krijg je juist energie. Dacht je. Maar dat is niet waar. En nu helpt rusten niet meer. Ook al neem je een maand vakantie.

Roofbouw op jouw lichaam gepleegd

Hoe komt dat? Je hebt roofbouw gepleegd op je lichaam en je geest. Het gevolg is dat je lichaam in overdrive is gegaan om jou te kunnen blijven dragen. In je hersenen is een bepaalde balans verschoven.

In je hersenen zit een sympatisch deel en een parasympatisch deel. Simpel gezegd: het sympatische deel is de gaspedaal, het parasympatische de rem. Dus bij acute stress drukt je hersenen (met hormonen) het gaspedaal volledig in en zet de rem uit. Dat is hartstikke handig.

Uit balans

Wat is er nu bij jou aan de hand? Je hebt voor lange tijd van alles uitgehaald met die gaspedaal en de rem. En nu is het systeem uit balans. Je hersenen geven gas, maar drukken tegelijkertijd op de rem. Je remt terwijl er niks te remmen valt. Je geeft gas terwijl de remmen het niet doen. Enzovoort. Rusten helpt dus niet meer. Het systeem in je hersenen moet opnieuw in balans gebracht worden. Je sympatische én je parasympatische deel.

Therapie Vlaardingen – behoud de regie over je leven

De behandeling die ik geef werkt met een methode, de Chronic Stress Reversal waarbij je leert hoe je de balans bewust terug kunt vinden en kunt behouden. Misschien kom je later wel weer in een situatie die veel van je vraagt – dan kun je de signalen van je lichaam veel beter lezen en er op tijd naar handelen. Tijdens de behandeling bij Therapie Vlaardingen kom je er achter en krijg je de ‘tools’ om in de toekomst meer regie te houden over jouw leven en een goede balans te houden tussen ‘geven’ en ‘nemen’.

Herkenning van je klachten

Wees het voor. Misschien heb je nu nog geen burn-out, maar herken je wel een aantal van de klachten die we omschrijven. Misschien maak je je zorgen.

Contact Therapie Vlaardingen

Wil je graag vrijblijvend advies of twijfel je of je met jouw klacht hulp kan krijgen? Bel ons dan, je krijgt altijd professioneel advies in jouw situatie. Onze medewerkers zijn geschoold in de psychologie en helpen jou met het vinden van de juiste hulp. Wij kunnen gelijk een afspraak voor je inplannen en zonder wachtlijst.
Neem contact op met 085 4014720.