Traumaverwerking bij Therapie Vlaardingen

Je hebt iets meegemaakt wat je het liefste zou vergeten. Je probeert er niet over na te denken, je zoekt afleiding. Het leven gaat door en ze zeggen toch ‘de tijd heelt alle wonden’? Misschien was het je wel gelukt om er voor korte of lange tijd nauwelijks of helemaal niet mee bezig te zijn.

Je bent met een knal terug geslingerd in de ervaring. Maar opeens, onaangekondigd, breekt het weer in alle hevigheid door. Je kunt het niet meer loslaten, je krijgt nachtmerries, het trauma – ook wel genoemd Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) stuurt je leven. En het is vreselijk. En je bent radeloos. Want je hebt het gevoel dat dit nooit meer ophoudt.

Traumaverwerking

Bij traumaverwerking gaan we opnieuw aan de slag met wat er gebeurd is. Je leert het in de ogen te kijken, een plek te geven en de gevoelens die erbij horen aan te gaan. Dat is in eerste instantie heel confronterend en ook echt wel even zwaar. Maar, we doen het samen en je merkt dat je, door het nu nog één keer goed aan te gaan, snel verder kunt. Want na die eerste heftige sessies werken we weg van het trauma. Je komt stukje bij beetje weer bij jezelf.

Herbeleven in de therapie

Moet dat herbeleven echt? Er is tot nu toe geen enkele therapie die werkt zonder herbeleving. Dat komt zo; de herinnering heeft zich ‘verstopt’ in je onbewuste geheugen. Vandaar ook dat je er misschien even geen last van had. Maar van daaruit kan het dus altijd de kop opsteken. We moeten die herinnering dus als het ware verplaatsen van die onbewuste plek, naar een bewuste. Dat zijn die soms zware sessies in het begin.

Daarna merk je dat we er snel van weg gaan. We werken er mee, we werken er aan, we zoeken specifieke gevoelens nog eens op, maar je gaat niet meer die directe en volledige confrontatie aan. Dat is niet meer nodig namelijk.

Hulp bij trauma – Posttraumatische Stressstoornis (PTSS)

Loop er niet te lang mee alleen. Veel mensen die moeilijk uit een slecht verwerkt trauma komen, trekken pas laat aan de bel. Je wilt het gevecht in je hoofd en in je gevoel het liefst uitzetten, misschien ben je bang dat als je er over gaat praten je het alleen maar erger maakt. Dat kan heel hardnekkig zijn.

Contact Therapie Vlaardingen

Wil je graag vrijblijvend advies of twijfel je of je met jouw klacht hulp kan krijgen? Bel ons dan, je krijgt altijd professioneel advies in jouw situatie. Onze medewerkers zijn geschoold in de psychologie en helpen jou met het vinden van de juiste hulp. Wij kunnen gelijk een afspraak voor je inplannen en zonder wachtlijst.
Neem contact op met 085 4014720.